_Logotyp-Stockholms-Skaergaards-Tennisklubb.png

 

Swish:123 280 1645
PG:40 59 39-0

Priser/Avgifter »

 

Sök...

Utebanan

Om banan

Av en händelse upptäcker SSTK´s medlem Olle Pettersson en förfallen tennisbana på Norra Djurgården, året är 1981. Banan var i mycket dåligt skick och till historien hör att gamle ”Tenniskungen Gustav V” lär ha spelat på denna bana vid flertalet tillfällen under sin ”aktiva” tid som tennisspelare.

Efter upptäckten beslutade dåvarande styrelsen att försöka arrendera banan av dess förvaltare Kungliga Djurgårdsförvaltningen. Sagt och gjort, arrendeavtal tecknades och klubben åtog sig att med dess medlemmar återställa banan i spelbart skick. Många medlemmar deltog och många mantimmar lades ner. Eldskäl och drivande kraft bakom återställningsarbetet var dåvarande styrelsemedlemmen Olle Pettersson, se bild nedan. Underlaget på den tiden var grus vilket krävde mycket underhåll både genom regelbunden bevattning samt komplettering av bortblåst grus.

Invigningen skedde 9 juni 1981 kl 18.30. Dåvarande ordföranden Håkan Hindberg invigningstalade, ”guldspikar” slogs ned i respektive hörn av banan, Kungl. Djurgårdsförvaltningen deltog och banan invigdes med en Pomac Magnusbutelj samt tennislek med ”Guldboll”.

SSTK ordförande Håkan Hindberg invigningstalar och Olle Pettersson slår i första ”guldspiken” i vänster hörn.

År 1993 var det dags igen för ett större renoveringsprojekt. Kungl. Djurgårdsförvaltningen som var nöjda med SSTK som arrendator erbjöd klubben ett 10 års avtal som innebar att gruset skulle ersättas med den underhållsfria ”hardcourt”.

Banan belades som sagt med ny underhållsfri beläggning vilket underlättat skötseln avsevärt sedan dess. Detta har vi naturligtvis haft glädje av även i år och banan har nyttjats flitigt från början av april till en bit in i oktober.

Sommaren 2013 infördes även ett bokningssystem via Internet på www.utebanan.se.

lillaskuggan.jpg

Hösten 2015 beslöt Kungl. Djurgårdsförvaltningen att riva upp banan.

 

Fler bilder »

Hemsidan skapad med Sitoo Web